Over ons: Oosenbrug en Oosterwijk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Twee kandidaten die elkaar aanvullen

Vier handen krijgen meer gedaan dan twee, maar er zit meer achter een tweekoppige kandidatuur. We hebben een team nodig van mensen met lef, om de PvdA weer op het rechte pad te krijgen. Wat de kandidaten delen is strijdvaardigheid, gecombineerd met ondernemerschap en een grote realisatiekracht. Juist omdat ze zo van elkaar verschillen, vullen ze elkaar aan qua competenties, expertise, achtergrond en ook achterban.

Astrid Oosenbrug (1968, Rotterdam, woonachtig in Berkel en Rodenrijs)

Staat liever met de poten in de modder, dan dat ze met haar hoofd in de boeken zit. Een no nonsense sociaaldemocraat met een duidelijke mening, die het liefst haar daden laat spreken. Gekenmerkt door haar oprechtheid, die de kiezers zijn gaan missen in de PvdA.

Astrid is autodidact en actief als cybersecurity expert en sociaal ondernemer in de ICT, was tot voor kort Tweede Kamerlid met de portefeuilles ICT bij de overheid en privacy. Ook was ze actief in alle lagen van de partij, onder andere als Gemeenteraadslid in Lansingerland, bestuurslid  van het Roze Netwerk en bestuurslid van de Vrouwen in de PvdA. Tevens richtte ze de PvdA werkgroep ‘informatiesamenleving’ op.

Gerard Oosterwijk (1984, Deventer, woonachtig in Brussel)

Ondernemende activist, die er plezier uit haalt om samen met anderen sociale initiatieven op te zetten. Legt de lat hoog voor zichzelf en anderen en weet door zijn onuitputtelijke drive veel te bereiken. Innoveert al langer met nieuwe manieren van politiek bedrijven, om daardoor links progressieve mensen en ideeën te mobiliseren.

Gerard is opgeleid als jurist en econoom en werkt als medewerker van de PvdA Eurodelegatie. Is daarnaast initiatiefnemer van vernieuwingsbeweging #kiesvoordetoekomst binnen de PvdA en medeoprichter van Positief Links, de politieke start-up. Was lang actief als vrijwilliger in de partij, naast zijn werk bij ING, als voorzitter van de werkgroep Europa en PES congresdelegatie. Heeft ervaring als voorzitter van een landelijke organisatie, namelijk de Landelijke Studenten Vakbond.

Open en uitgesproken progressief

Astrid en Gerard komen met een programma van 3 principes waarmee ze de PvdA als politieke partij opnieuw definiëren.

De partij kun je niet in je eentje redden. Niet een schaap met vijf poten, maar een duo met een combinatie van vaardigheden en karaktereigenschappen is wat de PvdA nodig heeft om de zaak weer op de rode rails te krijgen. Met onze combinatie van jong en ervaren, van man en vrouw, van twee universitaire masters en een self-made career vormen wij samen een sterk team. Samen met jou willen wij de toekomst van onze PvdA veiligstellen. Omdat we één ding gemeen hebben: een vast geloof in de sociaaldemocratie en in de sociaaldemocraten binnen en buiten onze partij.

Wij willen daarom de idealen weer voorop, een open partij voor de leden met een cultuur van onderop. En dat vereist dat vanaf het partijbureau we anders willen communiceren, niet over, maar met de leden. Lees hier hoe we dat voor ons zien in onze drie principes > 

Daarom gaan we het samen anders doen: PvdAnders!

We hopen ook op jouw steun te mogen rekenen!

Like onze facebookpagina “Oosenbrug en Oosterwijk, samen met jou”, neem contact met ons op met vragen of ideeën via info@pvdanders.nl en bezoek onze website www.pvdanders.nl voor het laatste nieuws.

Rode groeten,
 Astrid Oosenbrug en Gerard Oosterwijk

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.