PvdA van vrijwilligers

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De PvdA van voor de verkiezingen bestaat niet meer. Minder zetels betekent minder geld voor professionele ondersteuning. Onze partij is nog steeds een van de grootste van het land, als je kijkt naar de 46.000 leden die de PvdA heeft. Daarom moet onze organisatie veranderen, richting een vrijwilligersorganisatie.

Juist ook daarom willen we ruimte maken voor vrijwilligers in onze organisatie, waar zij hun talenten inzetten om onze partij groter en krachtiger te maken. Waar zij zich autonoom en basis van vertrouwen in kunnen zetten voor acties, campagnes en evenementen. Want we motiveren vrijwilligers alleen door ze eigenaarschap te geven en onze drang naar controle los te laten. Vrijlaten en fouten toelaten, dat is de keuze die wij maken.

Om hier handen en voeten aan te geven, zetten we op korte termijn drie teams op. Niet alleen gericht op landelijke acties, maar ook gericht op het ondersteunen van afdelingen, gewesten en netwerken in wat zij doen. Een helpende hand vanuit het partijbureau, om regionaal en lokaal sterker voor de dag te komen en te helpen bij het opnieuw uitvinden van onze mooie partij.

We zien dat de communicatie in de partij veel beter kan, dat we veel beter gebruik kunnen maken van de kennis van onze leden wat betreft sociale media, en dat we ook de ervaringen van doorgewinterde campaigners veel beter kunnen benutten.

Team Social Media:

Het inzetten op sociale media is geen luxe, het is een pure noodzaak om op te boksen tegen andere partijen. Of het nu Forum voor Democratie is die mensen onzin wijs maakt, of GroenLinks die zichzelf beter weet te presenteren naar de kiezer dan wij.

Binnen de partij zit ontzettend veel expertise qua het gebruik van sociale media. Een deel zit bij medewerkers op het partijbureau en bij de grotere afdelingen. Maar nog een veel grotere schat aan kennis en ervaring zit er bij de leden en vertegenwoordigers, die heel goed zijn met de sociale media. Vanuit hun werk, hun hobbies en eigen expertise.

Tegelijkertijd zijn er veel afdelingen die snakken naar praktische ondersteuning van hun campagnes. Waar er nog rek zit in het effectiever overbrengen van onze boodschap als PvdA, of het nu om lokale of landelijke thema´s gaat. Zij hebben geen baat bij een eenmalige workshop op hoofdlijnen, maar baat bij echte begeleiding over een langere periode en hulp bij het uitvoeren.

Het Team Sociale Media is een netwerk van PvdA´ers die graag hun ervaringen delen en willen leren van anderen. Het is in de eerste plaats een digitaal netwerk, maar tweewekelijks wordt er een ontspannen brainstorm georganiseerd op wisselende plekken in het land om campagnes en ideeën verder uit te werken.

Leden uit dit team van sociale media koningen en koninginnen worden gekoppeld aan afdelingen, gewesten en netwerken die een hulpvraag hebben. Niet alleen om een training te geven, maar ook om te helpen bij het opzetten van een campagne en om deze te begeleiden. Door de eerste twee/drie keer samen een actie op te zetten, krijgen de PvdA´ers die nog geen expert zijn op sociale media de kans om zelf de smaak te pakken te krijgen. Daardoor zorgen we dat alle afdelingen een goede digitale campagne hebben bij de gemeenteraadsverkiezing van volgende maand en die van volgend jaar.

 

Team Events en Acties

Ervaren campaigners en leden met interesse in het organiseren van evenementen en acties, kunnen zich aansluiten bij het Team Events en Acties. Of het nu gaat over landelijke congressen en ledenraden, thema bijeenkomsten in de regio of bijeenkomsten over een lokaal thema, deze groep vrijwilligers staat klaar om hier een knallend succes van te maken.

Van acties op straat, tot het organiseren van interactieve bijeenkomsten op je ledenvergadering: hier zit de kennis en expertise qua vernieuwende werkvormen. Maar ook goede tips wat betreft het aantrekken van mensen van buiten de PvdA.

Tijdens de komende gemeenteraadscampagne bieden we afdelingen zo handige en concrete hulp, in de vorm van kennis, ideeën, maar ook man/vrouw-kracht. We komen graag langs en helpen om te zorgen dat we samen inspirerende PvdA bijeenkomsten en acties neerzetten die politieke impact hebben en nieuwe mensen aan onze partij bindt.

Team van Verbindingstoppers

Communicatie, communicatie, communicatie. Het is echt essentieel bij alles wat we doen, dat we de verbinding leggen met de leden, de afdelingen, de gewesten en de netwerken. Wij willen een team van vrijwilligers opzetten dat helpt deze communicatie met elkaar te versterken. Niet alleen maar te zenden, maar ook te vragen. Proactief contact te zoeken met een hulpvraag of een aanbod.

Op het partijbureau, maar ook op afstand met digitale ondersteuning, bouwen we een team van verbindingspersonen op. PvdA´ers die helpen met het opbouwen van onze vereniging. Zij die graag de telefoon pakken of een mailtje beantwoorden om andere leden te spreken over de partij.

Zeker in de aankomende campagne moeten afdelingen heel scherp en actief op de hoogte kunnen worden gehouden van landelijke ontwikkelingen, maar ook hoe daar snel op te kunnen reageren, en mee te kunnen werken. Niet door landelijke plannetjes uit te rollen, maar door afdelingen te betrekken op een wijze die voor hen werkt.

Het veranderen van de PvdA naar een vrijwilligersorganisatie, pakken wij op als eerste op zodra de uitslag van de ledenraadpleging bekend is. Samen met de afdelingen, samen met het landelijk bestuur en het partijbureau, en samen met de leden, om deze teams zo snel mogelijk van de grond te krijgen. Zodat we langs deze drie lijnen, onze leden en hun expertise mobiliseren, die we voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen hard nodig hebben.

Wil je hier niet op wachten? Je kunt je nu al melden door een mailtje te sturen naar info(at)pvdanders.nl.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.