Plan van Ontwikkeling:

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Mét de leden: voor de ontwikkeling van de partij

Wat maakt de PvdA? Haar 46.000 leden! En daarom willen we inzetten op ontwikkeling. Er is al heel veel kennis en expertise bij de leden in onze partij. Iedereen heeft eigen talenten, ervaringen, hobbies en kennis in huis. Wij willen dit vooral bij elkaar brengen en met elkaar gaan delen. Zodat we elkaar beter kunnen vinden, en we onze kennis beter kunnen inzetten binnen onze beweging, en voor de sociaaldemocratie in Nederland.

De huidige leergangen, zoals de “Rosa-leergang”, de “Schaper-leergang” en de “Schaefer-leergang” zijn prachtig, en dat willen we graag nog beter maken. Masterclasses zoals de “Den Uyl leergang” worden echter alleen opengesteld voor een selecte groep. En vaak ook nog voor die leden die toch al heel veel kansen krijgen. Wij willen dat echt anders! Er bestaat niet zoiets als een “high potential PvdA’er”. Wij willen dat alle leden gelijke kansen moeten krijgen om verder te komen. Dat is de kern van onze visie. Laten we dit ook gewoon doen!

Plan van ontwikkeling

Wij willen de PvdA veel beter gaan organiseren op die vlakken waar onze leden al goed in zijn. Waar zij talent hebben, waar zij meer over willen leren, en waar ze anderen ook in kunnen helpen. Dit “bildungs”-ideaal willen we ook voor onze leden. Daarom willen we samen met de leden werken aan dit “Plan van de Ontwikkkeling”.

We gaan inventariseren wat de talenten liggen: waar hebben leden hun expertise en kracht? Waar ligt de grootste vraag, en waar is extra hulp nodig? Dit willen we bij elkaar brengen. Zodat we slim kunnen delen en leden en afdelingen kunnen helpen.

Zo willen we iedere maand in elk deel van het land (noord- oost- west en zuid-Nederland) een trainings en ontwikkelings-dag houden. Een heel leuke en energieke dag met workshops, voor- en door leden. Dit kan gaan over inhoudelijke thema’s, maar gericht op vaardigheden zoals schrijven van moties, de trucs van het lezen van begrotingen, het spreken voor een groot publiek, debattrainingen, of hoe je sociale media en photoshop kunt inzetten in campagnes en je eigen afdeling. Kortom: de lijst van zaken die we van elkaar kunnen leren is eindeloos.

Wij willen deze trainingsdagen toegankelijk maken voor alle leden. En ook voor sympathisanten van de partij, die er over denken zich aan te sluiten.

Netwerk van en door leden

We willen samen met de leden dit netwerk opzetten. Zodat afdelingen en actieve leden gelijk mee kunnen helpen aan de locaties en programmering van werkvormen die zij graag willen zien en nodig hebben. Zo wordt het programma en de uitwerking uitgedacht door de leden zelf, en werken de medewerkers op het partijbureau mee voor ondersteuning en advies. Hier willen we plek voor organisatorische talenten, en onderwijs- en trainingsexperts. Zodat zij training kunnen verzorgen aan andere leden: een train-de-trainer cursus.

We willen een database opbouwen van kennis, vaardigheden en leerwensen van leden en afdelingen, waar je snel kunt zien wie je kunt benaderen, en voor welke onderwerp of training. Zo bouwen we gezamenlijk als partij een netwerk op aan talenten die we met elkaar willen delen.

Dit ‘Plan van de Ontwikkeling’ zorgt op die manier ook voor een heel goed beeld in onze partij, en kan ons daarmee helpen om ook zelf een goede afspiegeling van de samenleving als PvdA-vertegenwoordigers kunnen opstellen. En dat we ook goed en snel de mensen kunnen vinden met de juiste talenten en vaardigheden om PvdA volksvertegenwooriger te kunnen zijn.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.