Over ons: Oosenbrug en Oosterwijk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Astrid Oosenbrug (1968, Rotterdam, woonachtig in Berkel en Rodenrijs)

Staat liever met de poten in de modder, dan dat ze met haar hoofd in de boeken zit. Een no nonsense sociaaldemocraat met een duidelijke mening, die het liefst haar daden laat spreken. Gekenmerkt door haar oprechtheid, die de kiezers zijn gaan missen in de PvdA.

Is autodidact en actief als cybersecurity expert en sociaal ondernemer in de ICT, was tot voor kort Tweede Kamerlid met de portefeuilles ICT bij de overheid en privacy. Ook was ze actief in alle lagen van de partij, onder andere als Gemeenteraadslid in Lansingerland, bestuurslid  van het Roze Netwerk en bestuurslid van de Vrouwen in de PvdA. Tevens richtte ze de PvdA werkgroep ‘informatiesamenleving’ op.

Gerard Oosterwijk (1984, Deventer, woonachtig in Brussel)

Ondernemende activist, die er plezier uit haalt om samen met anderen sociale initiatieven op te zetten. Legt de lat hoog voor zichzelf en anderen en weet door zijn onuitputtelijke drive veel te bereiken. Innoveert al langer met nieuwe manieren van politiek bedrijven, om daardoor links progressieve mensen en ideeën te mobiliseren.

Is opgeleid als jurist en econoom en werkt als medewerker van de PvdA Eurodelegatie. Is daarnaast initiatiefnemer van vernieuwingsbeweging #kiesvoordetoekomst binnen de PvdA en medeoprichter van Positief Links, de politieke start-up. Was lang actief als vrijwilliger in de partij, naast zijn werk bij ING, als voorzitter van de werkgroep Europa en PES congresdelegatie. Heeft ervaring als voorzitter van een landelijke organisatie, namelijk de Landelijke Studenten Vakbond.

Twee kandidaten die elkaar aanvullen

Vier handen krijgen meer gedaan dan twee, maar er zit meer achter een tweekoppige kandidatuur. We hebben een team nodig van mensen met lef, om de PvdA weer op het rechte pad te krijgen. Wat de kandidaten delen is strijdvaardigheid, gecombineerd met ondernemerschap en een grote realisatiekracht. Juist omdat ze zo van elkaar verschillen, vullen ze elkaar aan qua competenties, expertise, achtergrond en ook achterban.

Open en uitgesproken progressief

De twee kandidaten komen met een programma van 6 concrete voorstellen waarmee ze de PvdA als politieke partij opnieuw definiëren. We kunnen zowel de bijeenkomsten als de digitale middelen en sociale media inzetten om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij wat we doen. Het liefst ook mensen van buiten de partij. Dit vraagt niet zo zeer om verandering van de formele structuren als wel om een cultuurverandering, waarin besluiten van onderop worden genomen. De afgelopen jaren domineerde de bestuurlijke reflex om te controleren en dat moet opengebroken worden. De PvdA, met haar 46.000 leden, kan nog veel meer gebruik maken van de macht van de massa om meer te bereiken. Alleen door te vertrouwen op de wijsheid van het collectief en fundamentele discussies aan te jagen en niet te onderdrukken, motiveren we meer mensen om mee te doen.

Om weer herkenbaar te zijn voor onze kiezers willen we dat de partij en haar vertegenwoordigers meer uitgesproken worden, duidelijkere en hardere keuzes maken en die met passie brengen. De partij moet minder met het verstand communiceren over beleidsvoorstellen en meer communiceren vanuit het gevoel en vanuit wat we willen bereiken. Het hogere doel dat we als sociaaldemocraten nastreven maakt mensen enthousiast, niet welk compromis we met onszelf sluiten om dingen realistisch te houden. Als we dit structureel doorvoeren, ook wanneer we in de regering zitten, is het mogelijk om de kloof tussen wat we zeggen en wat we doen klein te houden.

De partij kun je niet in je eentje redden. Niet een schaap met vijf poten, maar een duo met een combinatie van vaardigheden en karaktereigenschappen is wat de PvdA nodig heeft om de zaak weer op de rode rails te krijgen. Met onze combinatie van jong en ervaren, van man en vrouw, van twee universitaire masters en een self-made career vormen wij samen een sterk team. Samen met jou willen wij de toekomst van onze PvdA veiligstellen. Omdat we één ding gemeen hebben: een vast geloof in de sociaaldemocratie en in de sociaaldemocraten binnen en buiten onze partij.

Daarom gaan we het samen anders doen: PvdAnders!

We hopen ook op jouw steun te mogen rekenen!

Like onze facebookpagina “Oosenbrug en Oosterwijk, samen met jou”, neem contact met ons op met vragen of ideeën via info@pvdanders.nl en bezoek onze website www.pvdanders.nl voor het laatste nieuws.

Rode groeten,
 Astrid Oosenbrug en Gerard Oosterwijk

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

2 gedachten over “Over ons: Oosenbrug en Oosterwijk

 • 4 september 2017 om 15:40
  Permalink

  Prachtig initiatief! Twee super actieve & betrokken mensen die elkaar perfect aanvullen. Mensen die de waarden van de sociaal democratie uitdragen en die ook praktisch vertalen. Die dichtbij de PvdA leden staan en bereid zijn om er op uit te trekken. Het hele land door. Dat hebben zij de afgelopen maanden al goed laten zien. Mensen ook die zelf het initiatief genomen hebben om zich te kandideren. Die niet gevraagd zijn door zittende bestuurders. Die de noodzaak & kansen van de sociaal democratie anno 2017 zien en een partij in de knel weer springlevend kunnen maken door het steunen en enthousiasmeren van ideeën uit de samenleving . Mensen ook die spreken op basis van eigen ervaringen. Zo weet Astrid uit eigen ervaring maar al te goed hoe het is om aan de kant te komen te staan, wat het aan durf en doorzettingsvermogen kost om er maatschappelijk weer bovenop te komen. Hoe politiek lokaal en nationaal werkt. Hoe je nieuw elan zoekt en vindt om de PvdA weer op de rails te krijgen. Dit type mensen hebben we als PvdA keihard nodig! Steun hun kandidatuur als duo-voorzitters dus!

  Beantwoorden
 • 19 september 2017 om 12:32
  Permalink

  De PvdA moet echt anders. Die energie zien we steeds meer down naar de top. Die top moet echt meer anno nu gaan werken. Dus digitaal, vernieuwend, maatschappelijk betrokken en tegelijkertijd die verenigen blijven verbinden.

  Ik ben blij dat het duo Astrid en Gerard dit herkent. Onze ideeën over hoe de ideale samenleving eruit moet zien zijn niet alleen ideologische praat, ze staan midden in de maatschappij. Voor mensen die het goed hebben, maar ook vooral voor diegene die het minder hebben. Verder gaan op de oude weg zou ik eeuwig zonde vinden. Sterker door strijd en onszelf opnieuw uitvinden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *